מלחינה ישראלית, מרצה למוזיקה, זוכת פרס ראש הממשלה למלחינים בשנת 2003 והאשה הראשונה בישראל לקבל תואר דוקטור בקומפוזיציה – ד"ר הגר קדימה היא אחת המלחינות הפעילות בישראל כיום, מייצגת דרך קבע את ישראל בחו"ל ויצירותיה מוזמנות ומבוצעות על ידי אנסמבלים כליים וקוליים בארץ ובעולם. ילידת ישראל 1957, ד"ר קדימה התחילה את לימודי המוזיקה בקונסרבטוריון ע"ש רובין, חיפה, כתלמידתה לפסנתר של הגב' נעמי מירון. בדרך לייעודה כמלחינה ישראלית של מוזיקה עכשווית, קיבלה הגר קדימה ליווי מקצועי משורה של מלחינים ישראלים ומחו"ל, והיא מכירה במוזיקאים מעולים אלה כמי שהיו עבורה לא רק מורים למוזיקה עכשווית ולהלחנה אלא גם מורים לחיים. ד"ר קדימה היתה תלמידתו לקומפוזיציה של המלחין פרופ' אבל ארליך באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין, אוניברסיטת תל אביב, שם סיימה בשנת 1981 שני תארים ראשונים בהצטיינות (בקומפוזיציה ובפילוסופיה). את לימודי המסטר והדוקטורט בקומפוזיציה השלימה בשנת 1988 באוניברסיטת קליפורניה בסנטה ברברה בהנחיית פרופ' אדוארד אפלבאום, פרופ' אמה לו דימר, ופרופ' פיטר רסין פריקר. בשנת 1985 השתלמה ב"מרכז ללימודי קומפוזיציה" באספן, קולורדו, ארצות הברית, בהנחייתם של המלחינים לוצ'יאנו בריו, ארל בראון, ג'ייקוב דרוקמן, וברנרד ראנדס.

בנוסף על פרס ראש הממשלה למלחינים, זכתה ד"ר קדימה בפרסים שונים בארץ ובעולם, ובין היתר ייצגה את ישראל בתחרות רוסטרום (הרדיו האירופאי) למלחינים, בפסטיבל "אספקטים - זלצבורג" (1990), בימי המוזיקה הבינלאומיים בורשה, פולין (1992), באירלנד, במסגרת חילופי תרבות ישראל-אירלנד (1995), במיינץ, גרמניה (2006), ברומא, איטליה (2006) ובערים רוסטוק ושוורין, גרמניה (2008). יצירותיה הקאמריות והתזמורתיות בוצעו באוסטריה, גרמניה, רומניה, פולין, איטליה, ארה"ב וכמובן גם בארץ על-ידי גופים מובילים כמו תזמורת רשות השידור, פסטיבל ישראל, מוזיקה נובה, מקהלת המיולה ואחרים. יצירותיה יוצאות לאור על ידי המכון למוזיקה ישראלית והמרכז למוזיקה ישראלית, והיא מרצה בבית הספר לחינוך מוזיקלי, מכללת לוינסקי לחינוך.

במאי 2008 זכתה יצירתה "שלום בארבעה צבעים" לשתי מקהלות, 8 נגנים וזמרת מצו סופרן לתשואות ממושכות כאשר בוצעה בבכורה עולמית בגרמניה בקונצרטים חגיגיים לכבוד 60 שנה לישראל. בעקבות ביצוע מרגש זה, הוזמנה קדימה לכתוב גרסה תזמורתית של היצירה עבור התזמורת הסימפונית ירושלים ראשות השידור. היצירה, שנקראת "שלום, גרסת המלחינה", בוצעה בספטמבר 2008 על ידי תזמורת ראשות השידור בניצוח סטנלי ספרבר במסגרת חג המוזיקה הישראלית.

בעשור האחרון התרחבה עבודת היצירה של ד"ר קדימה גם לאמנות ויזואלית, בעיקר לתחום הציור המופשט, ועיסוק זה הולך וכובש לו מקום משמעותי במכלול יצירתה.

מזה שנים רבות פועלת ד"ר קדימה להעצמת מלחינות ישראליות בתחום המוזיקה העכשווית הקונצרטית. בשנת 2000 הקימה ד"ר קדימה את "פורום המלחינות בישראל", וכיהנה כיושבת הראש הראשונה שלו בשנים 2000-2004. במסגרת פעילותה ב"פורום המלחינות" הפיקה ד"ר קדימה כ- 15 קונצרטים ואירועים שהוקדשו למוזיקה מאת מלחינות ישראליות, העבירה מידע רב למלחינות, קישרה בין מלחינות ובין גופי ביצוע ופסטיבלים, ופעלה באופנים שונים להשתלבותן הטבעית של מלחינות ישראליות בנוף היצירה והתרבות הישראלי. במקביל מקדישה ד"ר קדימה מזה שנים רבות חלק מפעילותה האמנותית לתמיכה בדו קיום של יהודים וערבים בישראל – הן ביצירות מפרי עטה והן בפרויקטים משותפים.